...

Toggle navigation again to reinitialize Google Maps.

Museumnacht Den Haag

Op zaterdag 29 oktober 2016 barst Museumnacht Den Haag los. Bijna 40 culturele instellingen zetten de deuren van 20.00 tot 01.00 uur wagenwijd open voor jou. Naast dat je nu eens kunt zien wat er allemaal voor moois hangt in deze stad, is er er een aanvullend programma van dans, muziek, theater en van alles om te doen. Een nacht om niet te vergeten.

Thema

Het thema van deze Museumnacht is ECHT NEP. Wanneer is iets kunst en wie bepaalt dat? En hoe laat jij je zien aan de buitenwereld, en is dat wie je werkelijk bent? Is alles wat we zien de realiteit? Illusies, nepkunst en impersonators. Je ziet het allemaal terug tijdens deze Museumnacht.

Spaces rode olifant

Graancirkels, De Onbekende Feiten

In Spaces Rode Olifant is een overzichtsexpositie over het graancirkelfenomeen te zien. Het doel van de tentoonstelling is om een volledig beeld te geven van het graancirkels. Dit beeld werd 25 jaar geleden vertekend door de wijd verspreide onjuiste berichtgeving dat graancirkels alleen door mensen zijn gemaakt. Sindsdien domineert deze opvatting en zijn de andere theorieën en ontwikkelingen naar de achtergrond verdwenen.

De expositie wil het publiek kennis laten maken met de schoonheid van graancirkels en mensen informeren over de onbekende en merkwaardige feiten waarmee het onderwerp wordt omringd.

Zo is het relatief onbekend dat er onverklaarbare lichtverschijnselen, zoals zwevende lichtbollen, en geluiden worden waargenomen in en rondom graancirkels. En dat er afwijkingen zijn aangetroffen (en onderzocht) in het gewas en de bodem. Dat de wiskundige analyse van graancirkelpatronen verrassende resultaten heeft opgeleverd en er ruim 50 ooggetuigen zijn die een authentieke graancirkel hebben zien ontstaan.

De expositie wil niet overtuigen, maar de bezoeker aanzetten tot verwondering over een authentiek en onbegrepen fenomeen. Het is een pleidooi om het onderwerp serieus te nemen en verder wetenschappelijk onderzoek in gang te zetten. Ook wil zij aandacht vragen voor de problemen die graancirkels opleveren voor de boerengemeenschap.

Rondleiding Rode Olifant

Altijd al eens willen zien hoe de Rode Olifant er van binnen uitziet? We verzorgen die avond rondleidingen door het gebouw.

Voor de deur van Spaces Rode Olifant komt bus (F). Bestel jouw Museumnacht tickets via de website.

Share this article
Meet Hanneke, founder of Are You Swedish?. Read now Meet Hanneke, founder of Are You Swedish?. The David Allen Recap Read now The David Allen Recap